team-dixon

Alla inlägg den 20 maj 2012

Av Annette Olsson - 20 maj 2012 08:37

Torsdag

Härligt med fyra dagars ledighet och tid för hundträning och trädgårdsfix.

Gick jag lös på infarten och rensade ogräs.

Planen var infart, entré plocka undan gräsklipp och kantklipp. Hänga upp gardiner i gästrum, grovstäda kök.   

Första gången med miljö/sökgruppen. Dagens introduktion bestod av: uppletande i koppel, uppletande lös hund, sök av figurant och detsamma inomhus. Riktigt roligt att se hur duktiga hundarna var.
Nu ska här byggas ramper och säkras stockar! Rejält med vind i alla riktningar pedagogiskt perfekt för förarna. Att läsa hund och vind var dagens mål.

Fredag

Alla dagar borde vara som idag! Morgonpromenad på 4-5 km, strålande sol.   
Det blir en hel del träning under denna runda. 12  mycket sociala kor på 1-2 meter. Detta tyckte  Dixon var läskigt.  
Står alldeles still, vittrar nej inga hundar att leka med, stora är dom oxå! Jag lät honom stå, han var helt fokuserade och följde varje rörelse. Nyfikenheten tog över och han börja nosa i gräset närmare. Korna... följde oss och till slut insåg Dixon att dom är ok.
Träningen blev : gå fint, lös med av matte bestämt avstånd (hjälp lina). Rådjur som passerade vägen. Dixon stilla, kommer till matte för belöning. Dixon markerar spårövergången. 
 Dagen fortsatte med trädgårdsarbete där Dixon utvecklats till att apporterar kottar vilket är helt ok, hjälper till att rycka loss torra kvistar. Men räffsa går inte! Således en alldeles underbar dag och 7 fyllda säckar med trädgårdsavfall.
Efter en hård dag stundades grillad entrecoté, bakpotatis och sallad. 

För allt i världen bjud inte hem Dixon och mig på grillning!
Dixon snodde en rå entrecoté med svartpeppar på från grillen  
Jag kollade i köksfönstret men såg inte när han tog den. Dixons bankkonto står på minus..... Men en utomordentlig grillvakt är han.  Skratta eller gråta.....  I love that dog  

 
Lördag
Miljö/sökgrupp! Underbart att se hundar som: Hermes, Norton, Izor, 12 år gammal Zingo, Shakira, Alli och yngste Dixon.
Underbara Puma stolt som en tupp när polleten trillade ner! Zingi hittade figge lycklig som få. Balder letade lugnt och säkert, kompisen en Softy absolut yngst i gänget gjorde bra ifrån sig. Skön blandning av rutinerad och nybörjare. Vidare träning läggs upp utifrån hundens erfarenhet. Roligt att se så engagerade och duktiga förare.  
 
 
Söndag
Sommarvärmen kom trots detta gjorde alla hundar mycket väl ifrån sig! Inte minst Dixon med bra tempo och nosen i kärnan och alla apporter markerade. Väl hemma var det inte tal om trädgårdsarbete! Håglös, varm och trött planterade jag några lobelior och flyttade några lavendelplantor.  Hade ett sporadiskt utvecklingssamtal med Dixon angående kantstenar STORA! Lagade en god sallad och Dixon fick smaska i sig resterna. Powernap och ut i trädgården igen. Matte full med energi tog vattenslangen för att vattna nyplanterade växter. Men kände att nu ska han få igen  Sprutar vatten på hela Dixon. Snacka om att det var uppskattat, han fullkomligt älskade denna lek   Dixon anföll gång på gång, ruskade om sig och ny attack!
Dixons hämnd blev att ta vattenkannan i munnen och springa runt i motorcrosspåret  
Numera är kannan totalt punkterad och oanvändbar. Men vi hade kul   
 
Veckan som varit har bjudit på härlig träning och Dixon visat vad han går för. Utmärkta spår matte darrar inför bakslag..... Underbart sök och uppletande då lydnaden och samarbetet är på topp.
 
Slutledning: Träning med vila ger resultat och dessutom ska man ha kul!  
 

Presentation


Team Dixon

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Hundträning

Gästbok

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards