team-dixon

Senaste inläggen

Av Annette Olsson - 2 juli 2012 16:04

En härlig morgon med sol   och en väldigt energisk Dixon.   


Ska jag ta tag i trädgården? Inomhus eller vad?

Känner mig stressad av att en hel vecka av semstern är gången.


Resonerar med mig själv om vad som är viktigast och svaret blir givetvis Dixon! Ska vi åka till Genarp eller ut mot Revinge?


Vi kör sålunda till Veberöd och mot Harlösa. I ett Skånelandskap som är underbart vackert.   


Lavelund helt öde med underbara rosa/lila ängar. 


Ett ganska långt spår genom en talldunge och marken är hård, torr, blöt och en stig smeker runt dungen. Helt perfekt för ett spår och vindriktning från alla håll. Stigen delar sig i ett V. Fem apporter.


Medans vi väntar på spåret träffar jag en man med en tigrerad Boxertik 9 år Bonnie.

Alla hundmänniskor kan ju prata med varandra och den äldre mannen berättar en lång historia om sin älskade hund. Jag lyssnar och vi skiljs åt då den trevlige mannen lovar att inte störa oss i spåret....... 


Dixon och jag kör lite lydnad och precis som jag autodidakt trodde så älskar Dixon nya marker med helt nya dofter. Han är som en kalv på grönbete.   

Jag tror intuitivt att det är viktigt att hitta nya promenadstråk och platser att träna lydnad på. Så en stor del av min tid letar jag nya paradis.


Vi kör spåret och det går bra men vid V:et går han fel men rättar sig snabbt, missar en apport (matte hittade den senare). 


En perfekt morgon och hemkomna lastar jag allt möjligt av kartonger och trädgårdsavfall i bilen och SYSAW nästa.


Nu återstår gräsklippning och kantklippning. Försökte med kantklipp men Dixon kommer omedelbart rusande av ljudet, så jag måste stänga in honom.  


Detta är paradiset för mig, att flexibelt kunna välja vart vi ska åka och att anpassa dagen efter vädret. Just nu sover min prins och vilar inför nya äventyr. Ännu en dag i pradiset innebär: öppna landskap, inga klockslag, en yster glad hund och träffa människor med samma intresse och passion.


Vad kan man mer begära? Jo att tända grillen för att njuta sommarkvällen med en fullkomligt livsbejakande Dixon  


  
ANNONS
Av Annette Olsson - 1 juli 2012 16:46

En veckas semester är gången och vi har kommit in i en härlig lugn stämmning. Surdegar som bluffhantverkare och officepaket som inte var installerat är åtgärdade.  

Dixon inne i en mycket harmonisk period. Antingen beror det på att matte är hemma hela dagarna, eller på att matte hittat formerna för träningen och tillvaron.

Mitt mantra är: det ska va lek, kul och positiv förstärkning! Brösttoner och korrieringar så lite som möjligt. Detta passar Dixon och ärligt jag tror inte att ledarskapet blir lidande.

En av semesterns första dagar tittade jag på Fredrik Steens video Sitt/stabiliseringsövning där han visar bl.a hur hunden lägger öronen bakåt...... Dixon har aldrig lagt öronen bakåt hmmm ledarskapsproblem.  

Vi gjorde övningen enligt videon och se där! Dixons öron bakåt.

Att observera var att enbart positiv förstärkning och kroppsspråk från min sida lugnt och berömmande användes.  

Sökträningen har gjort att inkallnigarna är riktigt bra, jag tror det beror på sökträningen. Säker kan man aldrig vara men jag har analyserat färdigt vad gäller Dixon. Således ett problem mindre att lösa vi fortsätter på inslagen väg.  

Däremot har ett litet nytt men kärt problem uppkommit! Vid kommandot ligg, lägger han sig men rullar gärna över på sidan, slutledning; Har detta möjligen med off träningen att göra? Eller ett sätt att komma undan?

Dixon älskar att jag masserar/kelar med honom, kroppskontakt överhuvudtaget.  

Ytterligare problem/möjlighet. Tar rullen och apporten men släpper innan ingång!

Jag förstår Dixons logik, eftersom matte alltid vill ha allting jag apporterar så lika bra att släppa innan för att inte förlora ansiktet. 

Till saken hör att Dixon apporterar allt: glasögon ,mobil, toarullar, trädgårdsredskap, kläder mm. 

Dessutom vet han mycket väl vad jag inte gillar. Han springer in i ett hörn vid kylskåpet med "fällda öron" och tittar "under lugg" om det nu ä möjligt vad gäller schäfer........   

Semesterns vidare träning: Markering av apporter, fasthållande vid ingång, inkallning, ligg dvs ligg, (socialisering med andra hundar) dvs. inte gå upp på bakbenen och skalla Hallå! här är jag och jag vill leka!

 

Hundmöten och några hundar inget problem. Men vid åsynen av ett flertal hundar på samma ställe så lyfter han min egen Turbo Ferrari.   

Fungerar betydligt bättre idag än för någon månad sedan.

Inhouse träning är att Dixon lägger sig i sin alldeles egen biabädd ca 6 meter ifrån buren.

Tidigare la han sig gärna i den illa medfarna ärvda bädden.  

Nedförsbackarna: Dixon belönar sig själv genom arbete; spår, sök, uppletande, kamp och lydnadsövningar.

Lätt att lära, vill så himla mycket och djävlar i det snabbt!  

Orädd, kamplust, skvallrar, självständig, älskar vatten, människor, hundar, livet, olika miljöer och kelen.

Dessutom 32 kg just nu som gärna använder kroppskontakt, matte väger ca 48-49 kg. 

Jag har förstått att kroppskontakt är viktigt för min prins! Så jag får väl träna mer på att stå upprätt.

Slutledning: Vi har en fantastisk underbar tid framför oss.

Mycket för matte att lära. Dixon kan redan allt.   

För att du som orkat läsa ska förstå hur jag fungerar så vattenkannan kastades inte på tippen!        

Matte försvarar det med att det är bra träning för halsmusklerna på Dixon.

Skall bara fundera hur jag kan lägga lite mer tyngd i kannan. 

Tack för att du orkade läsa så här långt! Tacksam för råd och åsikter!

Avslutar med bild på Dixon som badat i en timme och hoppat upp och ner!

Spårar ett u-spår som legat 1 timme, alla apporter hemma, både skogspinnar och vanliga .  Trött? Knappast.  ANNONS
Av Annette Olsson - 22 juni 2012 14:20

Första dagen på semestern och jag har lyckats med off.  Midsommarafton började med kaffe och en något energisk Dixon. Min egen tanke var lugn, finns ingenting du måste göra. Jag följde således bara med mitt innersta     En lugn begravning av en död fågel som jag inte ville förpassa till soporna    Tittade på Fredrik Steens kommunikation/kontakt länk, fick inspiration och gjorde det som kändes rätt utan tanke på tid   Blev ännu lugnare och glad. Dixon visade sin intelligens, när han öppnade korken på en petflaska och fick ut torrfodret inuti. Denna flaska har används vid två tillfällen och kommer aldrig mer att existera  

     Från och med nu litar jag på min egen intuition vad gäller Dixon.

Vi körde några kontaktövningar i köket och jag insåg hur kul Dixon tycker detta är.

Känner mig inte stressad utan slänger sopor och packar in tidningar, papper och annat i bilen. Åker till Icabutiken i Skivarp trots massiv anstormning av kunder. Duktig och slänger i container!!!!


Fortfarande helt lugn. Handlar det jag själv gillar och avvaktar lugnt i kön. Ingen i kön bakom mig lyckades stressa mig    

Nu kommer Dixons tid av promenad. Genast ser jag förändringen     Dixon lugn fokuserad på matte. T.om fotografering trots duggregn gjorde inte matte stressad Dixon sätter sig lugnt och två bra bilder.


Som läsare undrar du säkert vart vill hon komma? Jo, att jag inser vilket flyt jag har när jag inte känner press/stress av måste ha lång promenad minst 5 km, måste hinna med, måste göra allt första dagen på semestern.


Utan följer min själ min kropp och hinner med allt.

Jag har fått mig en rejäl läxa. Hatar att komma försent, tror att Dixon kommer att bli sjuk om han inte får just sitt torrfoder, som måste inhandlas i Lund!  Cool of Annette, Dixon mår alldeles utmärkt och dör inte av komage och Doggys torrfoder i tre dagar!  

Med en inre balans och lugn ser jag inte problem utan bara möjigheter och glädje. Så tacksam för allt Dixon lär mig! 

Dixon apporterar allt, jag menar allt    Men kommer inte på inkallning om jag kastar boll (gjorde han tidigare). Hur skulle det gå med lös rulle på söket?  Naturligtvis gick det alldeles utmärkt    

Från och med nu ska en sönderstressad matte följa Dixons syn på livet!  Idag bliv resten av mitt liv. Tack min underbara Dixon, för din glädje intelligens och förmåga att lugnt fånga dagen.

Slutledning: Vi har den/dom hundar vi förtjänar och behöver.     

Kommer från och med nu att blogga varje vecka.

Dixon och matte önskar alla en skön midsommarhelg!     

   


Av Annette Olsson - 11 juni 2012 19:07

  Grattis min underbara prins på 1 årsdagen!


Du ger mig energi, tillit, kravlös kärlek, trygghet, samarbete, kel, glädje, lek, hopp, motion, motivation, utmaningar och balans!

Du lär mig se världen ifrån ditt perspektiv, du lär mig förstå naturen och vad livet går ut på, mest av allt du är min trogna vän!

Mitt löfte är att aldrig svika dig och dina behov precis som du aldrig sviker mig. 

Jag strävar efter att ge dig detsamma varje dag under åren framöver.   


 

 

Av Annette Olsson - 10 juni 2012 14:38

Prins Dixon inspekterar slottet inför födelsedagen imorgon!

       


Blir det bra så här matte? Det blir utmärkt min prins!Denna miljö har Dixon valt själv!

   

Efter 3 km promenad  blev det spår i hästskogen.

Dixon, Eros och Malte. Parallelspår. Underbart nosarbete.

Vi fick oxå hälsa på hingstfölet Tulio. Om någon är intresserad så är han till salu! Fin stamtavla.....

Dixon fyller 1 år imorgon då han ska få ett Bauta spår, eventuellt havsbad och komage. Han har poserat för födelsedagsfoto och hälsar att alla stora presenter som hundgård med koja och en lekkamrat kan ställas på inkörseln!!!!  

Av Annette Olsson - 9 juni 2012 14:39

Miljö/sökgrupperna innebär att jag tre gånger i veckan leder 18 ekipage och i varje grupp placerar ut 36 figgar dvs, 108 figgar totalt!    Varje ekipage ska ha figge på rätt avstånd, rätt utmaning, rätt motivation och rätt instruktion.

Visst blir jag trött men får så ohyggligt mycket tillbaka av lyckliga, glada förare och hundar    Det som driver mig och är det mest fantastiska är att se den snabba utvecklingen av ekipagen. 

 Varje hund arbetar olika, vilket kräver analys och får mig att njuta av skådespelet.  Jag hoppas innerligen att en del av ekipagen kommer att arbeta vidare med detta.  

Min högsta önskan är att SBK kan ge dessa hundägare detta!

Tyvärr är det ont om mark och det finns inte tillräckligt många sök och spårgrupper.

Men intresset finns om det har väckts, min vision är att väcka intresset hos hundägare för att aktivera sina hundar. Således är detta ingenting som arbetar emot SBK utan tvärtom.  

SBK lokalt har ett oerhört stort intresse/kundgrupp att ta hand om. Jag ber därför om hjälp från SBK i Skurup, Ystad och Malmö att starta mer grupper. 

Vidare måste jag hitta fler objekt men att tillfredställa efterfrågan kommer att bli svårt, eftersom jag arbetar heltid och pendlar.

Vad alla förstår i mina grupper är hur viktigt det är att tillfredställa sin hunds mentala utmaningar, för att få en nöjd och mentalt balanserad hund. 

Vill vi alla ha ett samhälle där våra hundar blir mentalt tillfredställda så krävs det krafttag!!!!  

Mentalt balanserade hundar innebär som alla förstår mindre problem.  

HJÄLP mig lotsa vidare  
Av Annette Olsson - 2 juni 2012 14:59

Jag har blivit ägare till en Turbo, en Ferrari som inte kräver dyr bensin eller eget garage. Han nöjer sig med det som Reinfeldt vurmar för: arbete, arbete och arbete. Dixons belöning är arbetet i sig själv, vilket ju är avundvärt för många hundägare. Han inte bara älskar arbete han kan själv  Jag frågar mig själv men jag då? Var kommer jag in i bilden?

Matte bara presenterar möjligheterna att göra rätt och Dixon gör rätt   Jag har lärt mig att Dixon måste rastas åtminstone 1 timme innan sökträningen. Så gjorde vi idag. Första släppet, springer han ut ca 100 meter och sökar av enligt regelboken. Matte gör ett skick på ca 1000 kvm och hinner givetvis inte med   Dixon tar figgarna men stanar inte kvar, har inte tid måste jobba mer  Andra släppet tar han tre figgar och stannar kvar och pussar någon extra mycket  Jag lovar det går snabbt men är mycket övertygande. Påviset blir med lös Dixon annars hinnar han visa 2 gånger, fattar du inte matte?  Jo, jag fattar men nu måste vi vara lite fokuserade!

- Jag är väl fokuserad jag vet ju precis vad och hur det ska göras   Likadant på tomma slag, han visar klart och tydligt, här finns ingen  Min hjärna bara inte fattar hur han vet så väl hur han ska springa för att täcka av stora områden med mycket bråte. Men han springer snabbast av alla....... söker vind som om han inte gjort annat  . 

Jag tror på att låta hunden upptäcka glädjen av arbetet innan jag ställer krav. Detta är med råge uppnått.

Nu måste jag befästa sökrutor och få figgarna att upphålla denna Ferrari en liten stund till,  lugn inkallning, så vi kan ha ett påvis i koppel. Men visst är jag nöjd, vilket råmaterial att arbeta med.  

Sök/miljögruppen är en fantastisk upplevelse där vi alla hundförare slås med häpnad! Hundarna kan    vi ska bara belöna beteendet, vilket ju gäller i all hundträning. Underbart att se alla dessa stolta hundar och förare! Tacksamma, lyhörda och stuntals gråtfärdiga av stolthet.  

Tre dagar i veckan ägnas åt denna träning och Dixon får ju stå undan en del för övriga. Men detta tar han igen med råge.

Spårträningen på söndagar känns som rena vilodagen, matte behöver bara bry sig om Prinsen!

Just nu längtar jag mer än någonsin till semester, då vi kan träna och matte känner sig utvilad.  

Slutledning: Hundträning är balsam för själen och skapar balans,    till människans ondska    och ger förundran över hundarnas intelligens och medfödda förmågor.   Av Annette Olsson - 29 maj 2012 17:46

Det vore underbart om livet enbart bestod av nerförsbackar.   Men omrimligt! Det måste finnas en backe att ta sig upp för, innan man kan njuta av utförsbacken. Precis som i hundträning!  Gruvan består just nu av ett brant uppför, precis som trädgård och hem. Hundträningen har några uppför men för övrigt planat ut och känns bra. Pratar vi Ying och Yang så är balansen något skev.   Nåväl jag väljer att referera till nerförsbackarna.
Dixon har under föregående vecka visat att katter är "so far" inget problem. t.om nos mot nos. Nu kan vi ju alla skratta, eftersom detta kan snabbt förändras. Han har inte fattat att katter är högvilt..... Samma gäller harar......  Men jag glädjer mig åt att skvallerträningen har fungerat. Givetvis har detta inte varit med lös hund. Men han är lugn och avslappnad.  

Uppförsbacken som måste tas om hand är inkallning när Dixon har någonting i munnen eller mellan framtassarna, vilket han har allt som oftast. "Har den hund jag förtjänar" mattes fel bort med allt han kan leka med i trädgård! Inte så lätt även om han arbetat mentalt och fått fysisk stimulans som 5 km promenad.  

Den brantaste backen är att Dixon vill leka med andra hundar och gärna ställer sig på bakbenen och skallar kort. Vid tillsägelse slutar han dvs. låser sig inte. Ingen aggression/utfall! 

Apporterar utan tugg, håller fast men kommer inte till matte....... Vill bli jagad, vet att när han kommer så försvinner vattenkanna, apportbock, boll och annat. Går att avleda med t.ex ny boll. 

Min egen analys är att alla sk. prylar måste bort   extra ordinär belöning när han kommer till mig.  

Vid promenad inga problem vid hundmöten, försöker analysera när det är ett problem för mig.

Inomhus negligerar jag när han apporterar en det ena och det andra. Då försvinner lixom utmaningen.  Spår, uppletande, sök allt arbete inga problem arbetar koncentrerat och bryr sig inte om någonting annat. 


Slutledning: Dixon behöver större utmaningar och off träning. Efter att jag jobbat med honom både i lydnad och annat i ca 30 minuter så han börjar bli lite trött så fungerar det mycket bättre. Joggning, simmning och metala moment behövs.

Vilket innebär att även matte behöver träna orken    Hundträning kräver en del även av föraren. Om någon läser detta och har tips eller råd är det välkommet. Jag behöver input. Men för allt i världen tro inte att jag känner mig nedslagen. Denna uppförsbacke är den som är roligast att utmana till skillnad från övriga.  

Presentation


Team Dixon

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ team-dixon med Blogkeen
Följ team-dixon med Bloglovin'

Hundträning

Gästbok

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se